Много хора от рекламния бизнес по света потърсиха нови възможности в

...
Много хора от рекламния бизнес по света потърсиха нови възможности в
Коментари Харесай

Рекламните номади - какви са те?

Много хора от рекламния бизнес по света потърсиха нови възможности в страни, надалеч от родината.

Тази наклонност се появи след 2010 година и се изостри по време на огромната икономическа криза, отбеляза електронното издание на Advertising Age.

Доста от гениите в рекламата мечтаят поне няколко години да са в страна, където биха могли да се отдадат безусловно на творчеството си и да преживеят нови страсти. Това се съчетава с любовта на младежите от поколението Y към пътуването и пътешествията.

Други се прехласват от концепцията да се трансфорат в " креативен номади ", които се местят от организация в организация, от едната част на света до другата.

Но, компликациите с намиране на работа в непозната страна си остават. Проблемът е, че при свития пазар конкуренцията е мощна, а организациите дават късмет първо на локалните претенденти и след това на чужденците, разяснява Кат Лем от консултантска компания Creative Recruitment в Лондон.

Тя дава и няколко потребни съвета на младите експерти от рекламата, които мечтаят за развиване отвън страната си:

Бъдете в точното време и на точното място

Не е задоволително да изпратите CV-то си по мейла и да очаквате непознатата организация да се свърже с вас. Дори и да ви харесат на хартия, бъдещите ви работодатели ще желаят да се срещнат с вас персонално. Затова би трябвало да бъдете на мястото, където искате да работите най-малко месец преди възможните изявленията.

Избирайте мечтания град деликатно

Амстердам, да вземем за пример, наподобява доста прелъстителен за младите експерти. Не забравяйте обаче, че Холандия е дребна страна с голям креативен капацитет в рекламата. Намирането на работа в такива градове може да се окаже много мъчно, по тази причина авансово проучете пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР